IX Festival rada

06.05.2017. godine zvanično je otvoren IX Festival rada srednjih stručnih i tehničkih škola BiH. Naša škola je ugostila oko 1000 učenika, oko 300 mentora koji će se predstaviti s 23 stručna zvanja i 27 zanimanja. Otvorenje je započelo u 11h gdje su se obratili direktor škole Selver Ejubović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade  KS Elvir Kazazović i glavni krivac, idejni vođa i vizionar ove manifestacije, Hasan Brkić. Festival rada je promocija rada, stvaralaštva, druženja i mladosti, a mladost sanja o ljepšem i boljem svijetu, o svijetu u kojem su “riječi djela”.

Ovu manifestaciju uveličali su pjesmom, kako poznati pjevač Neno Murić, tako i mlade nade naše škole.
U Multimedijalnoj sali Hadžići uslijedio je okrugli sto na temu “Praktična nastava u srednjim tehničkim i stručnim školama – na putu ka jakom partnerstvu sa preduzećima”.Na njemu su prisustvovali , kako nastavnici i profesori, tako i direktori mnogobrojnih osnovnih i srednjih škola. Prisutnima su se obratili direktor škole kao domaćin IX Festivala rada srednjih stručnih i tehničkih škola BiH, Hasan Brkić,idejni vođa ove manifestacije, te koordinator  praktične nastave  Misim Gegić. Kao što i sama tema govori , vijećalo se o poboljšanju i napretku navedenih zanimanja.Za vrijeme toga u KSIRC-u Hadžići kao i u Veterinarskoj stanici Hadžići, hotelu GastroID, Tehničkom remontnom zavodu Hadžići, Poligonu Hadžići i Srednjoškolskom centru Hadžići održano takmičenje u oblastima:
pekar, slastičar, kuhar i konobar, automehaničar i metalostrugar, voćar/vinogradar, ugostitelj, vozač motornih vozila, veterinarski tehničar, plinski vodoinstalater, bravar ostala zanimanja…
U multimedijalnoj sali u Hadžićima se također održao I Festival filma i fotografije gdje su prikazani učenički radovi i naravno osvojene brojne nagrade.U oblasti igranog filma prvo mjesto zauzeo učenik naše škole. U oblasti dokumentarnog filma prvoplasirani su bili učenici MS ekonomsko-hemijska škola Lukavac. U oblasti spota prvoplasirani su bili učenici ISŠ Husein Džanić Velika Kladuša.U oblasti crtanog filma sva tri mjesta su zauzeli učenici Elektotehničke škole u Sarajevu.
IX Festival rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH završen je ispraćajem gostiju iz raznih gradova BiH gdje su mnogi bili zadovoljni postiguntim uspjesima, ali su zato svi bili sretni zbog novostečenih prijateljstava.

Više na F a c e b o o k

previous arrow
next arrow
Slider